Voor de 9de keer, in het kader van de Meimaand Fietsmaand, organiseert de Stichting Fietsvierdaagse Venray op zondag 20 mei (1ste pinksterdag) een gezinsfietstocht. De tocht van ongeveer 40 kilometer heeft de naam “Een nieuw interieur”. Deze tocht is een perfecte voorbereiding op de Fietsvierdaagse Venray die dit jaar voor de 34ste keer zal worden gehouden van 24 t/m 27 juli 2018.

De fietstocht zal ook dit jaar vertrekken vanaf het Henseniusplein, gelegen in het hartje van Venray.  Daar kun t u zich opgeven voor vertrek en de  route eindigt eveneens in Venray.

Dit jaar gaan we richting Horst en Wanssum waarbij we twee halteplekken hebben die de we speciaal voor de Meitocht hebben ingericht in samenwerking met de ondernemers en projectmanagers :

  • De nieuwe innovatieve kippenstal ‘Kipster’, waar je in de stal kunt kijken en de kippen kunt zien in hun  ‘nieuwe interieur’. Ook is er een toelichting op de gedachte achter dit initiatief dat uniek is en landelijke en internationaal al veel publiciteit heeft gekregen in de pers. Supermarktketen Lidl neemt de eieren van deze stal en heeft hiermee een exclusief contract. Er kan hier gratis een kopje koffie of thee kan worden genuttigd.
  • De Gebiedsontwikkeling Oijen- Wanssum (GOW) is de herinrichting van het gebied langs de Maas rond Wanssum. Ook daar een ‘nieuw interieur’ waarmee voor de toekomst ruimte wordt gegeven aan het stroomgebied van de Maas om overstromingen zoals in 1993 te voorkomen. In Piets nette ballentent aan de jachthaven in Wanssum krijgt u een consumptie en heeft het projectbureau van GOW een ruimte ingericht over dit project. U kunt er informatie vinden over dit project en er is medewerker aanwezig die e.e.a. kan toelichten.

De start voor deze fietstocht is tussen 10.00 en 14.00 uur. De kaartjes worden terplekke verkocht en bedragen €4,50 per persoon. Zelf fietsende kinderen onder begeleiding kunnen voor €2,00 euro deelnemen en kinderen onder de 5 jaar hoeven niet te betalen.

Ook na de fietstocht is het in hartje Venray erg gezellig, en voor u een aanrader om nog even na te genieten van de mooie tocht.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op zondag 20 mei a.s..

Stichting Fietsvierdaagse Venray

 

 De routes van de Meimaand Fietsmaand van de afgelopen jaren kunt u hier gratis downloaden:

 

Bekijk hier de rapportage gemaakt door José Ratcliff-Vermeulen

 

Bekijk hier de rapportage gemaakt door José Ratcliff-Vermeulen.

 

Bekijk hier de uitzending van Omroep Venray in het kader van Meimaand Fietsmaand 2015

 

 
 Bekijk hier de uitzending van Peel en Maas TV in het kader van Meimaand Fietsmaand 2014

 

Terug naar startpagina ⇑