Fietsvierdaagse 2020 afgelast

Op dinsdag 21 april kondigde de overheid een verlenging van de corona-maatregelen aan. Deze verlenging betekent helaas dat de Fietsvierdaagse in 2020 definitief niet door zal gaan.

In maart hadden we al ernstige twijfels of het wel verantwoord en mogelijk zou zijn om de Fietsvierdaagse wel door zou kunnen gaan. Het bestuur heeft begin april besloten om de Fietsvierdaagse Venray van 2020 komende zomer niet door te laten gaan. Er zijn een aantal overwegingen geweest om te komen tot dit besluit:

  • De onzekerheid of de corona-maatregelen voorbij zijn deze zomer. Inmiddels is bekend dat grote evenementen zoals de onze nu tot september niet zijn toegestaan.
  • We lopen het risico dat mensen nog angstig zijn om deel te nemen.
  • De nodige inspanningen en kosten zullen o.i. niet passen bij het te verwachten aantal inschrijvingen.
  • De gezondheid van deelnemers/vrijwilligers en bestuur staan voorop. We willen hierbij geen enkel risico lopen.

Het is jammer, want na een tijd als deze willen mensen misschien juist graag weer iets hebben om naar uit te kijken. Maar de omstandigheden maken dat we het risico niet willen lopen om de Fietsvierdaagse, met al het werk dat ervoor gedaan is en nog gedaan moet worden door jullie allemaal, niet ten volle wordt benut. 

We zijn nog aan het nadenken over een alternatief voor de Fietsvierdaagse in het najaar om zo onze deelnemers toch iets te kunnen bieden. Mocht een dergelijk evenement(je) er komen dan brengen wij u bijtijds op de hoogte en we hopen dat u ons dan weer zult bijstaan.

Zet alvast de Fietsvierdaagse van 2021 in de agenda. Deze zal worden gehouden van 20 t/m 23 juli 2021. We maken er dan weer een groots evenement van.