Fietsvierdaagse Venray en IVN Geysteren- Venray bundelen hun krachten weer!

De Fietsvierdaagse Venray vindt dit jaar plaats van dinsdag 26 juli tot en met vrijdag 29 juli.

Duizenden deelnemers stappen tijdens dit populaire evenement op de fiets om te genieten van Venray en omgeving. Ook dit jaar zal wederom IVN Geysteren – Venray haar natuursteentje aan het fietsfestijn bijdragen.

Op woensdag 27 juli wordt een speciale 18 kilometertocht voor de jeugd uitgezet met een extra natuurlijk tintje. De start en finishlocatie is bij Sportcafé De Wetteling: Zuidsingel 2 – 5802EG Venray.

Kosten voor deelname aan deze fietstocht zijn:

  • Kinderen tot 5 jaar: gratis
  • Kinderen van 5 tot 16 onder geleide € 3, =
  • Overige deelnemers € 5, =

Deze tocht, speciaal voor kinderen en hun begeleiders – maar ook uitermate geschikt voor mensen in een scootmobiel – wordt voor de 8ste keer gehouden om ook jongeren warm te maken voor de fietsvierdaagse.

De deelnemers komen deze dag door de kerkdorpen Leunen, Heide en Veulen. De controle is bij het Boerderij ’t Platteland. Een ideale plaats voor jong en oud om te spelen, te eten of iets te drinken en dit allemaal op en rondom het Boerenerf in een prachtige open en groene omgeving.

Onderweg bieden gidsen van IVN Geijsteren-Venray bij het varkensbedrijf van de familie van Kempen een leuke natuuractiviteit aan, waarbij de deelnemers even van de fiets kunnen stappen en actief met water bezig kunnen zijn. Al doende ontdekken de deelnemers welke waterdiertjes in de prachtig nieuwe (10 jaar oude) vijver voorkomen. De vijver is naar schatting 40 meter bij 15 meter. Mooi talud, veel waterplanten en voorzien van schoon regenwater.

Bij terugkomst op de finishlocatie zijn er volop activiteiten voor de kinderen. Zo zijn er kinderspelen en kan men deelnemen aan XXL Superbellen blazen. Kortom, voor zowel jong als oud voldoende reden om deel te nemen aan deze unieke tocht.

Stichting Fietsvierdaagse Venray

IVN Geijsteren-Venray

 

One Response

Laat een reactie achter