Het Toon Kortoomspark is een nieuwe controle rustplaats tijdens de 32ste Fietsvierdaagse Venray

Het Toon Kortoomspark is gevestigd op de plek waar de bekende romanschrijver Toon Kortooms is opgegroeid. Het park is ca. 3 ha groot en bevindt zich midden in natuurgebied De Peel, waarover Toon in zijn boeken zoals ‘Beekman en Beekman’, ‘Help de dokter verzuipt!’ schreef. Het park bestaat uit:

Museum
Het museum over de schrijver Toon Kortooms, waar al zijn boeken en vele bijzondere herinneringen te zien zijn.

Veenderij

Zoon Davy, chefkok, exploiteert deze locatie waar het op eten aankomt. Er is plaats voor ruim zestig bezoekers. Het terras kan minstens net zoveel mensen herbergen! Vanuit de Veenderij en vanaf het terras hebben de bezoekers een weidse blik over de uitgestrekte Peel. Twee wanden bestaan grotendeels uit glas en de hoek die daarmee gevormd wordt, kan ook nog eens helemaal geopend worden, zodat je als het ware in de Peel zit!

Blote Voetenpad
Ontdek in dit wandelgebied met allerlei verschillende ondergronden de Peel op je blote voeten. Het is mogelijk om speciale wombats te huren voor op het blotevoetenpad, zodat gasten die slecht ter been zijn ook deel kunnen nemen aan deze beleving. Er is een rolstoel en een rollator beschikbaar. Het Toon Kortooms Park bedankt Geert Jansen van www.offtheroadwheels.nl en alle bezoekers die hebben gesteund voor dit goede doel!

Turfveldje  met demonstratie turfsteken voor groepen

Op het speciaal aangelegde turfveldje is het voor groepen op aanvraag mogelijk een demonstratie turfsteken bij te wonen. Terug in de tijd van de noeste Peelarbeiders! Dit arrangement ‘De Schat van de Peel’is te reserveren bij Toon Kortooms Park en VVV Deurne.

Bezoekerscentrum voor de Peel
Voor de Peel zijn er zes officiële bezoekerscentra, Toon Kortoomspark is er één van.

Toon Kortoomsjaar 2016
In het kader van het Toon Kortoomsjaar 2016 worden er elke maand speciale evenementen georganiseerd. Check de evenementenagenda voor alle activiteiten! Voor kinderen zijn er het hele jaar kijk- en doeopdrachten in het museum en park.

De deelnemers die op woensdag 27 juli de 60 km fietsen komen op deze nieuwe controle en rustplaats.

 

Laat een reactie achter