Nieuwe start- en finishlocatie Fietsvierdaagse Venray

De Venrayse fietsvierdaagse start en finisht in 2017 niet bij sporthal De Wetteling, maar bij Hotel, Conferentie- en Partycentrum De Witte Hoeve in Venray.

De reden voor de locatiewisseling is simpel. De sporthal die wij voor de fietsvierdaagse gebruikten, krijgt een nieuwe vloer en is tijdens de editie 2017 niet inzetbaar. En de andere sporthal is veel te groot voor ons. Daarbij komt dat het voor onze vrijwilligers ook altijd een hele klus is om de sporthal af te dekken met vloerbedekking en in te richten met tafels en stoelen. Dat hoeft in De Witte Hoeve niet. Verder is de De Witte Hoeve een ideale en prachtige locatie als start- en finishlocatie.

Het was en is ook een wens van het promotieplatform Venray Bloeit en ondernemersvereniging Venray Centraal om de fietsvierdaagse meer bij het centrum te betrekken. Starten op een van de pleinen in het winkelhart is niet haalbaar maar De Witte Hoeve ligt aan de rand van het winkelhart en is gemakkelijk bereikbaar voor zowel de vrijwilligers als de deelnemers aan de fietsvierdaagse.

Op een steenworp afstand van de De Witte Hoeve, op het Sint-Annaterrein, wordt extra parkeergelegenheid gecreëerd voor de auto’s van de deelnemers en ook de camping op de De Wieën blijft gehandhaafd. Uiteraard kunnen de deelnemers natuurlijk ook een van de kamers in De Witte Hoeve boeken. Dat is dan weer een groot voordeel als je start en finisht bij een hotel. Natuurlijk moet het draaiboek op een groot aantal punten aangepast worden, maar wij denken dat we met De Witte Hoeve een zeer geschikt alternatief voor De Wetteling hebben gevonden. Na twee edities gaan we evalueren en bekijken hoe de samenwerking beide partijen bevalt.

De voorinschrijving van de 33ste editie start binnenkort. De 33ste Fietsvierdaagse Venray is van 25 t/m 28 juli.

 

Bestuur Fietsvierdaagse Venray

6 Responses

  1. Anne Say

    Prima lokatie. Ben heel benieuwd.
    Veel succes met de organisatie.

  2. Buller, Karl-Heinz

    Wo können die Fahrräder über Nacht für die vier Tage abgestellt werden? Wie hoch sind die Kosten?

Laat een reactie achter