Tropische temperaturen, fietsen met warm weer

Met hoge temperaturen en weinig bewolking is het echt zomer in Nederland! Dan is het handig om aan een aantal dingen te denken vóórdat u op de fiets stapt.

Fietsen met warm weer? Genoeg drinken!

Het klinkt misschien wat overbodig maar het is heel belangrijk dat u genoeg drinkt zodat u niet uitdroogt. Neem daarom altijd genoeg water mee als u gaat fietsen. Ook wanneer het maar een klein stukje is, want u kunt ineens bevangen worden door de hitte. Het is beter om regelmatig kleine beetjes te drinken dan in een keer heel veel. Wat dacht u van een handige bidon die u aan uw fiets kunt klemmen? Zo hoeft u niet af te stappen en kunt u toch voldoende drinken. ’s Middags is het vaak het warmste. Om dit te vermijden kunt u een kortere afstand fietsen. Iedere dag bent u vrij om te bepalen welke afstand u die dag wilt fietsen. Als u toch ’s middags fietst is het beter om uw tempo aan te passen. Zorg er dan altijd voor dat u goed blijft drinken.

Stop regelmatig

Wanneer de temperaturen echt tropisch zijn, dan is het aan te raden om iets vaker te stoppen tijdens het fietsen. Iedere route heeft voldoende stopplaatsen met toiletgelegenheid. Hier kunt u de fles of bidon met water bijvullen. Rust onderweg ook even lekker uit op een bankje of maak ergens anders een tussenstop. Let er dan wel op dat u een plekje uitzoekt in de schaduw. Zo kunt u even helemaal bijkomen en bent u daarna weer opgeladen voor de  fietstocht.

Niet vergeten, insmeren en hoofddeksel!

Op de fiets kan de zon aardig branden, terwijl u het niet altijd in de gaten heeft. Door de wind op de fiets lijkt het koeler, maar toch moet u oppassen! Het laatste wat u natuurlijk wil, is dat u verbrandt. Zorg er daarom voor dat u goed beschermd bent tegen de zon wanneer u op de fiets stapt. Smeer altijd de juiste factor voor uw huid en smeer vaak opnieuw. Het is dan ook handig om zonnebrand mee te nemen tijdens het fietsen, zo kunt u altijd even bijsmeren wanneer u de zon voelt branden. Een pet of een (zonne)hoed kan ook heel handig zijn als u de hele dag op de  fiets zit.