Fietsvierdaagse Venray ook een prima activiteit voor de kinderen.    

Sinds enkele jaren is een speciale commissie actief om de “kinderspelen” tijdens ons evenement te organiseren en te begeleiden. En wat vele misschien niet weten is het feit dat niet alleen bij de speciale kinderroutes van 18 km op woensdag en vrijdag maar ook op alle dagen er activiteiten zijn voor de kinderen.  Elke dag hebben wij op één van onze centrale rustplaatsen van de 30 kilometer route en bij De Witte Hoeve de “kinderspelen” ingericht en kunnen de kinderen heerlijk genieten van activiteiten zoals kegelen, sjoelen, steltlopen, behendigheidsspellen en actieve spellen. De kinderen krijgen bij vertrek een stempelkaart waar de verdiende punten op genoteerd worden en bij inlevering op de laatste dag krijgen ze een prijsje!! De ouders, opa’s, oma’s of begeleiders kunnen als de kinderen spelen heerlijk genieten van een drankje en een hapje om vervolgens de route weer te vervolgen.

_DSC8594
Fietsvierdaagse Venray geschikt voor jong en oud.
_DSC8708
Elke dag kinderspelen.
Lekker met de hele klas mee doen.
IMG_0573
Een springkussen mag natuurlijk niet ontbreken.

 

De woensdag is al jaren uitgeroepen tot de “dag van de kinderen”. Op deze dag organiseren wij een speciale fietstocht van ongeveer 18 km. Deze tocht, speciaal voor kinderen en hun begeleiders – maar ook uitermate geschikt voor mensen in een scootmobiel – wordt voor de achtste keer gehouden om ook jongeren warm te maken voor de fietsvierdaagse.

In verband met de grote belangstelling is besloten om in 2018 ook op vrijdag een fietstocht van ongeveer 18 km voor de kinderen te gaan organiseren.

De kinderen die op woensdag en vrijdag deelnemen ontvangen ook allemaal een surprise. Het aantal kinderen dat, samen met ouders, oma’s en opa’s of vriendjes van school op de fiets stapt, groeit nog steeds.

 
In 2014 is de 20 km tocht voor de kinderen georganiseerd in samenwerking met IVN Geijsteren – Venray
en stond o.a. waterdiertjes scheppen op het programma.

 

Maar zoals al eerder aangeven zijn er ook op de overige dagen voldoende activiteiten voor de jeugd zoals:

      • Kinderspelen op één van onze dagelijkse rustplaatsen van de 30 kilometer route.
      • Diverse activiteiten bij terugkomst op de finishlocatie “De Witte Hoeve” zoals een trampoline en enkele leuke spelen.
      • Muziek.

Bekijk hier de foto’s van 2015

Terug naar startpagina ⇑