Meimaand Fietsmaand 2017

De Fietsvierdaagse Venray organiseert in 2017 voor de 8e maal een prachtige gezinsfietstocht van ongeveer 28 km in het kader van Meimaand Fietsmaand. Deze fietstocht zal plaatsvinden op zondag 28 mei en is een prima voorbereiding op de 33ste Fietsvierdaagse Venray die zal plaatsvinden van 25 t/m 28 juli 2017. De start is vanaf het Schouwburgplein in het hartje van Venray. De fietstocht van dit jaar heeft de naam “Snuuve en Pruuve” (Genieten en proeven) gekregen.

Tijdens deze fietstocht gaan wij richting Ysselsteyn en kunt u de volgende bezienswaardigheden bezoeken.

  • Zichtstal van Houbensteijn
  • Familiemuseum De Smid (mogelijkheid tot het nuttigen van koffie tegen een vrijwillige bijdrage).
  • Uitkijktoren in Ysselsteyn (hier wordt u een gratis banaan aangeboden namens Fairtrade, op is op.
  • Open huis bij de Slanke Bourgondiër (mogelijkheid tot het gratis proeven van zelfgemaakte ragout, zolang de voorraad strekt).

5322De kosten van deze gezinsfietstocht bedragen slechts € 4,50 per persoon, zelf fietsende kinderen onder begeleiding, betalen € 2, = en kinderen tot 5 jaar kunnen gratis deelnemen. Men kan starten tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Alle deelnemers die mee doen aan de Meimaand Fietsmaand ontvangen een tegoedbon om na afloop een gratis kop soep in ontvangst te nemen bij onze collega’s van; “Smaak zit tussen je oren”.

Op zondag 28 mei is er behalve onze gezinsfietstocht nog veel meer te beleven in Venray. Onder het motto “Beleef de Streek” zijn er nog de volgende activiteiten:

Het is koopzondag in Venray. In principe is dit op elke laatste zondag van de maand het geval. Aan elke koopzondag is een bepaald thema gekoppeld.

Kiwanisclub Schieëpersland Venray e.o. houdt haar jaarlijks Schieëpersfieëst op deze dag. Graag laat men de Venraynaren weer kennis maken met hun eigen historie als Schieëpersland. Venray was centrum van de internationale schapenhandel in Noord West Europa in het verleden. Het centrum staat daarom deze dag opnieuw in het teken van schapen, schaapsherders, schapenscheerders, oude ambachten, nostalgie en een braderie.

Smaak zit tussen je oren is een smaakvol evenement dat van 24 t/m 28 mei voor de vijfde keer georganiseerd gaat worden. Een evenement waar horecaondernemers uit de gemeente Venray culinaire creaties maken van streekproducten van Venrayse agrariërs. Daarnaast kan er op donderdag genetwerkt worden, op vrijdag gaan kinderen aan de slag met streekproducten en vrijdagavond, zaterdag en zondag kan iedereen langs komen voor een hapje en drankje.

Bovenstaande activiteiten zijn allemaal in het centrum van Venray. Dus kom na het fietsen lekker terug naar het centrum van Venray om ook van de andere activiteiten te genieten. Maak er gewoon een gezellig dagje Venray van.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op zondag 28 mei.

Stichting Fietsvierdaagse Venray

 


 De routes van de Meimaand Fietsmaand van de afgelopen jaren kunt u hier gratis downloaden:

Bekijk hier de rapportage gemaakt door José Ratcliff-Vermeulen.

 

Bekijk hier de uitzending van Omroep Venray in het kader van Meimaand Fietsmaand 2015

 

 
 Bekijk hier de uitzending van Peel en Maas TV in het kader van Meimaand Fietsmaand 2014

 

Terug naar startpagina ⇑