De Fietsvierdaagse Venray is in 1985 ontstaan als tweede startplaats van de Fietsvierdaagse De Peel, de start was toen nog op de markt in Venray en het eerste jaar hadden wij 250 deelnemers. Het begin was gemaakt en de belangstelling werd in de loop der jaren steeds groter. Fietsers van Heinde en verre ontdekten Venray als een geheel aantrekkelijke fietsgemeente.

Met het aantal deelnemers groeide ook de organisatie erg snel. Hoewel fietsen de hoofdzaak bleef was er ook behoefte aan extra activiteiten zowel bij de start en finish als onderweg. In de beginjaren kende wij maar één afstand nl 40km. Als snel kwam daar de 25 km en de 60 km bij. Sinds enkele jaren hebben wij zelfs een tocht van ongeveer 18km op de woensdag die speciaal voor de jeugd wordt uitgezet. Het evenement groeide zo sterk dat er een logistiek probleem ontstond. Het hele centrum van Venray stond zo ongeveer vol met fietsen. Dit centrum met de schouwburg als startlocatie moest, noodgedwongen, worden verruild voor een nieuwe locatie nl de Sporthal de Wetteling.

 

SONY DSC  SONY DSC
 Drukte op het Schouwburgplein  Lekker  picknicken

                                                                                            

De wens om zelfstandig verder te gaan werd steeds groter. Deze wens werd in 1997 onder de slogan “Venray op eigen benen” ingewilligd. Fietsvierdaagse Venray was geboren.

Inmiddels is de fietsvierdaagse uitgegroeid tot een belangrijk toeristisch evenement. De te fietsen afstanden zijn 30, 45 en 60 kilometer. Iedere route wordt volledig van routepijlen voorzien.  Op woensdag is er  een tocht van 18 kilometer voor kinderen. De startlocatie is verplaatst naar de Witte Hoeve. Vanuit deze locatie kunnen we onze deelnemers optimale service verlenen. Elke middag is muziek in een gekoelde ruimte en er zijn verschillende loterijen

Stichting Fietsvierdaagse Venray

Terug naar startpagina ⇑